Søk

Du er her:

  • Forsiden
  • > Kollektivtrafikkprisen 2012 tildelt Bybanen

Kollektivbransjens innspill til 
NTP 2018–2029:

 

 

 

 

 

Kollektivtrafikkprisen 2012 tildelt Bybanen

Tips en venn om denne artikkelen

Publisert: 23.11.2012
Bybanen i Bergen er vinner av Kollektivtrafikkprisen 2012. Skyss og aktørene Statens vegvesen, Bergen kommune og Hordaland fylkeskommune gjennom samarbeidet Bergensprogrammet tildeles prisen for 2012.

Et kollektivløft i Bergen

Juryen har lagt vekt på at Bybanen har gitt et løft til kollektivtrafikken i Bergen og lyktes med å tiltrekke seg nye kundegrupper. Skyss har gjort flere store ruteomlegginger for bedre å dekke behovet i hovedkorridorene. Grunnprinsippene fra Bybanen med gjenkjennelig profil, fast trasé og høy frekvens er videreført på en serie med stamlinjer for buss.

Samarbeidet mellom de involverte aktørene har bidratt til å utvikle et attraktivt kollektivtilbud til befolkningen. Med Bybanen og de nye stamlinjene har kollektivandelen i bergensområdet økt fra 15 til 18 prosent fra 2010 til 2011.

Bybanen i Bergen er et godt eksempel på hvordan en slik investering kan utgjøre ryggraden i kollektivsystemet og påvirke så vel arealplanlegging, prioritering på bekostning av biltrafikken og optimaliseringen av busstilbudet.

En anerkjennelse

Direktør Oddmund Sylta i Skyss er svært glad for prisen.

- Jeg synes det er kjempeflott. Det er nok en pris til Bybanen, som viser at det har blitt et vellykket prosjekt, og ikke minst at en kan få ting til når mange står bak, sier Sylta til bt.no.

Han tror prisen betyr mye for alle som står bak Bybanen og som har jobbet med den.

- Det betyr mye å få en anerkjennelse av at en har bidratt til å heve kollektivtrafikkens omdømme og posisjon, sier Sylta.

Om prisen

Kollektivtrafikkprisen ble delt ut av fylkeskommunene ved Samferdselssjefskollegiet og Kollektivtrafikkforeningen under Kollektivtrafikkonferansen som ble arrangert i Oslo 22. november 2012.

Juryen har bestått av Annelene Holden Hoff - seniorrådgiver i Samferdselsdepartementet, Bård Norheim - daglig leder i Urbanet Analyse og Lena Nesteby - markeds- og kommunikasjonssjef i Flytoget.

 

NHO Transport

Org.nr. 970 168 168

Telefon, e-post
Tlf: 23 08 86 00

E-post: post@transport.no
Postadresse
Postboks 5477
Majorstuen
0305 Oslo
Besøksadresse
Næringslivets hus
Middelthunsgate 27
0368 Oslo
Redaktør: Marit Grøttheim, e-post: marit.grottheim@transport.no