Søk

Du er her:

Kollektivbransjens innspill til 
NTP 2018–2029:

 

 

 

 

 

Foto: Nettbuss
Foto: Nettbuss

Bekymret for sommeren

Tips en venn om denne artikkelen

Publisert: 20.06.2012
Nå før sommeren ser det ikke så gærent ut, markedet gjenspeiler at det går rimelig bra med norsk næringsliv. Men juli ser skummel ut, vi er redd det vil bli svært lite kjøring i skoleferien, sier administrerende direktør Kai Kristoffersen i Nettbuss Travel til Transportforum.

Kristoffersen understreker at forholdene har forverret seg hvert eneste år de tre siste sesongene når det gjelder såkalt innkommende trafikk.

- Utlendingene knuser oss på pris. Dette hadde vært ok hvis konkurransen hadde skjedd på like vilkår, men slik er det ikke, presiserer Kristoffersen.

De viktigste faktorene han trekker fram er at lønna er lavere og arbeidsvilkårene dårligere for utenlandske sjåfører, at utlendingene ikke betaler merverdiavgift, og at alle operatører som ikke er skandinaviske slipper unna uten å betale bompenger. Han får støtte fra daglig leder Hans Ivar Randem i Norske Turistbusser som bekrefter at situasjonen er svært usikker framover. Randem er også bekymret for virkningen av at de foreslåtte kabotasjereglene ikke kom på plass som forventet denne våren.

Klikk her for å lese hele artikkelen (pdf)

Tekst: Arne Danielsen

NHO Transport

Org.nr. 970 168 168

Telefon, e-post
Tlf: 23 08 86 00

E-post: post@transport.no
Postadresse
Postboks 5477
Majorstuen
0305 Oslo
Besøksadresse
Næringslivets hus
Middelthunsgate 27
0368 Oslo
Redaktør: Marit Grøttheim, e-post: marit.grottheim@transport.no