Søk

Du er her:

Kollektivbransjens innspill til 
NTP 2018–2029:

 

 

 

 

 

Fagbladet Transportforum

Tips en venn om denne artikkelen

Transportforum utgis ikke lenger. Siste utgave var nr. 6-2014.

NHO Transport var utgiver av fagbladet Transportforum som var rettet mot ansatte og ledelse i medlemsbedriftene, andre transportbedrifter, fagmiljøer, etater, skoler og andre med ansvar/interesse for transport.

Arkiv med artikler fra tidligere utgaver finnes på www.transportforum.no.
Tidligere utgaver kan bestilles på post@transport.no 
eller på telefon 23 08 86 00.

 
Ved spørsmål, kontakt tidligere redaktør:

Marit Grøttheim
Telefon: 23 08 86 07
E-post: marit.grottheim@transport.no

Fagbladet Transportforum

 • Hans Jacob Eide, tidligere adm. dir. i NHO Transport. Foto: Arne Danielsen

  – Bladet har endret seg med organisasjonen

  Medlemsblad, fagblad og markedsføringsblad, rollene har vært mange for Transportforum gjennom årene, fra det het NRF-Tidende og fram til i dag. Én person har fulgt denne utviklingen tettere enn de fleste, tidligere administrerende direktør Hans Jakob Eide knytter bladet tett til organisasjonens virke.

 • I Bjørvika i Oslo tilrettelegges det for både trikk og buss.Foto Marit Grøttheim

  Vegprising: bra for samfunnet – ingen ny pengemaskin

  Det går et klart skille mellom ren vegprising og ren bompengefinansiering, førstnevnte skal kun regulere trafikken ut fra samfunnsøkonomiske prinsipper for effektivitetsforbedring, mens sistnevnte skal finansiere nye tiltak, skriver Svein Bråthen i en artikkel i siste utgave av Transportforum.

 • 18 år og bussjåførlærling

  Helene Ramstad fra Meldalen i Sør-Trøndelag bryter grenser. Hun er 18 år, og har nylig begynt som lærling i Nettbuss Trøndelag for å bli bussjåfør. Hun er en av de 7–8 første elvene som har valgt å følge prøveordningen for «Lærlinger under 21 år persontransport», og kan dermed bli en av landets yngste bussjåfører.

 • «Superbuss vil dominere Latin-Amerika»

  Volvo er kreative og innovative, og har lansert superbuss, dobbeltleddbusser og nå hybridbuss i Latin-Amerika. Men all nytenkningen har gått på bekostning av inntjeningen i en verdensdel der snutebusser på lastebilchassis fortsatt dominerer.

 • Superbuss – alternativ for verdens byer

  Erfaringer fra Latin-Amerika viser at gamle dogmer står for fall innen kollektivtrafikk og kapasitetsmål. BRT er et mye billigere alternativ til de fleste T-baner og trikkelinjer i verden, sier Ayrton Amaral til Transportforum. Selv har han markedsført BRT i alle Latin-Amerikas hovedsteder.

 • Nytt busstilbud verver bilister

  En direkte arbeidsbusslinje mellom en bydel full av datateknikere og Sveriges største IT-sentrum, høres ut som en genial idé. 9. februar åpnet Veolia Transport en slik linje mellom Kista og Nacka i Stockholm – det første konkrete resultatet av den nye svenske kollektivtrafikkloven som åpner for et deregulert marked.

 • Bekymret for sommeren

  Nå før sommeren ser det ikke så gærent ut, markedet gjenspeiler at det går rimelig bra med norsk næringsliv. Men juli ser skummel ut, vi er redd det vil bli svært lite kjøring i skoleferien, sier administrerende direktør Kai Kristoffersen i Nettbuss Travel til Transportforum.

 • Fra bank til buss på børs

  Lisbet K. Nærø har vært konsernsjef i Tide i seks måneder, og føler at hun er rimelig bra i rute. - Vi har lagt bak oss et år med kanskje de største omveltningene i selskapets historie, med blant annet oppstart av fem nye anbud, sier hun i siste nummer av Transportforum.

 • - Gleder meg til tariffoppgjøret

  - Jeg ser på tariffoppgjøret som en mulighet til å få til noe som er bedre enn det vi har, og bringe bransjen vår et skritt videre i takt med det øvrige samfunnet. Det sier den nye styrelederen for NHO Transport, Bernt Dahle, i et intervju i siste nummer av Transportforum.

 • Alle steiner skal snus

  - Det er viktig å understreke at det var selskapet selv som oppdaget at mulige ulovligheter hadde foregått, og som koblet politiet inn i saken, fastslår konstituert administrerende direktør Øystein Svendsen i Unibuss til Transportforum i nr. 6-2011 som nylig er kommet ut.

1 | 2
Viser fra 1 til 10 av totalt 14 artikler

NHO Transport

Org.nr. 970 168 168

Telefon, e-post
Tlf: 23 08 86 00

E-post: post@transport.no
Postadresse
Postboks 5477
Majorstuen
0305 Oslo
Besøksadresse
Næringslivets hus
Middelthunsgate 27
0368 Oslo
Redaktør: Marit Grøttheim, e-post: marit.grottheim@transport.no