Søk

Du er her:

Kollektivbransjens innspill til 
NTP 2018–2029:

 

 

 

 

 

AKAN relanserer Balance

Tips en venn om denne artikkelen

Publisert: 26.04.2011
Arbeidslivets kompetansesenter for rus- og avhengighetsproblematikk (AKAN) lanserer en ny og forbedret versjon av det nettbaserte programmet Balance. Balance er et tilbud til dem som vil sjekke og eventuelt justere sine alkoholvaner. I tillegg gir Balance nå også råd om hvordan takle stress og ha det bedre i hverdagen.

Hva er Balance?

Balance er et internettbasert helsefremmende tiltak rettet mot virksomhetens ansatte. Programmet består av to deler. Den første delen består av en hurtigsjekk av alkoholvanene. Denne testen tar bare noen få minutter. Når man har gjennomført denne testen får man en tilbakemelding på om alkoholvanene er trygge, eller om det er et behov for å justere kursen.

Alle som tar testen får tilbud om å være med i den andre delen av Balance. Her vil man få anbefalt ett av følgende to alternativer avhengig av om brukeren på bakgrunn av testen ser ut til å ha risikofulle alkoholvaner eller ikke: 
  1. Et interaktivt program som handler om å ha det bedre i hverdagen og redusere stress. Hovedstammen av denne delen er bygget rundt psykologi og stress, men det vil også være en del om alkohol. Programmet går over 4 uker med 3 sesjoner pr uke.
     
  2. Et interaktivt, individualisert program som gir den enkelte hjelp og støtte til å legge om alkoholvanene. Programmet løper daglig i 56 dager og deretter følger en (mindre intensiv) oppfølgingsperiode på 10 måneder.

Programmet er laget av psykologer og eksperter på alkohol og alkoholvaner. Balance er ikke laget for å advare om ”alkoholens mange farer” eller for å løfte en pekefinger mot noen. Det er ingen møter, grupper, personlige samtaler, eller liknende. Deltakelse er helt frivillig. Både om man ønsker å ta alkoholtesten – og om man etterpå ønsker å følge programmet. De som velger å følge programmet kan til enhver tid slutte å bruke det – det er enkelt å melde seg av.

I forbindelse med relanseringen, kan alle bedrifter som ønsker å prøve programmet nå få et års gratis abonnement.

Presentasjon og demonstrasjon av programmet 3. mai 2011

I anledning lanseringen av den nye versjonen av Balance, inviterer AKAN til seminar i sine lokaler i Møllergata 8 i Oslo, tirsdag 3. mai 2011 fra klokken 9-12. Deltakelse er gratis.

På seminaret blir det en grundig demonstrasjon av programmet og hvordan programmet kan implementeres i bedriften. Det blir også delt erfaringer fra bedrifter som har brukt versjon 1 av programmet.

Påmelding til AKAN kompetansesenter på tlf. 22 40 28 00 eller e-post akan@akan.no.

Klikk her for å lese mer om AKAN og Balance.

Fagansvarlig

Johannes Straume

Advokat / forhandler
T: 23 08 86 04M: 950 14 530

NHO Transport

Org.nr. 970 168 168

Telefon, e-post
Tlf: 23 08 86 00

E-post: post@transport.no
Postadresse
Postboks 5477
Majorstuen
0305 Oslo
Besøksadresse
Næringslivets hus
Middelthunsgate 27
0368 Oslo
Redaktør: Marit Grøttheim, e-post: marit.grottheim@transport.no