Søk

Du er her:

Kollektivbransjens innspill til 
NTP 2018–2029:

 

 

 

 

 

Diettskatt sløyfes

Tips en venn om denne artikkelen

Publisert: 06.12.2017
Budsjettforliket mellom regjeringspartiene, Venstre og Høyre inneholdt en liten glipp med utilsiktet virkning. Langtransportsjåfører tilknyttet Transportoverenskomsten og Godsavtalen skal nemlig ha diett i henhold til "satsen myndighetene til enhver tid godkjennes som skattefri diett". Denne satsen ble i budsjettforliket redusert fra 315 kroner til 165, noe som medførte at sjåførene kunne tape 30.000 kroner i året.

Endringen ville også få konsekvenser for alle som berøres av allmenngjøringen på godssiden. Det ble dermed jobbet intenst i slutten av forrige uke mot de fire forlikspartiene. Parlamentarisk leder for Fremskrittspartiet, Hans Andreas Limi, forsto fort konsekvensene av endringen og fikk de øvrige forlikspartitene, Skattedirektoratet og Finansdepartementet med på en løsning på ettermiddagen 1. desember.

- Vi er svært glade for at saken fikk en rask løsning og at satsen på 315 kroner nå kan opprettholdes. Hadde satsreduksjonen blitt stående, ville det gitt et dårlig utgangspunkt for vårens hovedoppgjør. Vi vil samtidig understreke at vi har hatt et svært godt samarbeid og god dialog med Lastebileier-Forbundet i denne saken, sier administrerende direktør i NHO Transport, Jon H. Stordrange.

NHO Transport

Org.nr. 970 168 168

Telefon, e-post
Tlf: 23 08 86 00

E-post: post@transport.no
Postadresse
Postboks 5477
Majorstuen
0305 Oslo
Besøksadresse
Næringslivets hus
Middelthunsgate 27
0368 Oslo
Redaktør: Marit Grøttheim, e-post: marit.grottheim@transport.no