Søk

Du er her:

 

Kollektivbransjens innspill til 
NTP 2018–2029:

 

 

 

 

 

Ikke glem billettløftet

Tips en venn om denne artikkelen

Publisert: 08.01.2018
Regjeringspartiene og Venstre sitter nå i forhandlinger om en eventuell ny regjeringsplattform og -dannelse. Venstre gikk senest i sitt alternative statsbudsjett inn for merverdiavgiftssats null på kollektivbilletter. NHO Transport har via et innlegg i Dagens Næringsliv 6. januar minnet Venstre om at de ikke må glemme dette løftet under de pågående forhandlinger.

Media og deler av bokbransjen har allerede merverdiavgiftssats null, noe som medfører at sluttbruker ikke betaler merverdiavgift. Imidlertid får fortsatt de bakenforliggende deler av verdikjeden fradrag for inngående merverdiavgift slik at det hele utgjør en avgiftslettelse for aktuelle bransjer.

- Nullsats på kollektivbilletter er en god ide. Fylkeskommunene har ansvaret for å fastsette endelige kollektivsatser, og disse må selv få bestemme om hele merverdiavgiftslettelsen skal gis til passasjerene i form av lavere priser eller om deler av besparelsen skal gå til å styrke kollektivtilbudet, sier administrerende direktør i NHO Transport, Jon H. Stordrange.

NHO Transport sendte også et notat til Høyre, Fremskrittspartiet og Venstres medlemmer av forhandlingsutvalget 22. desember, hvor blant annet Venstres løfte om nullsats på kollektivbilletter blir trukket frem. Foreningen presiserte i tillegg at Nasjonal transportplan må realiseres og at ekspress- og flybussenes rammebetingelser må bedres. I tillegg blir behovet for å bedre fremkommeligheten understreket.

Les innlegget her.

NHO Transport

Org.nr. 970 168 168

Telefon, e-post
Tlf: 23 08 86 00

E-post: post@transport.no
Postadresse
Postboks 5477
Majorstuen
0305 Oslo
Besøksadresse
Næringslivets hus
Middelthunsgate 27
0368 Oslo
Redaktør: Marit Grøttheim, e-post: marit.grottheim@transport.no