Søk

Du er her:

 

Kollektivbransjens innspill til 
NTP 2018–2029:

 

 

 

 

 

Lansering av yrkesteorikurs for sjåførfaget

Tips en venn om denne artikkelen

Publisert: 24.01.2014
I oppfølgingen av tariffoppgjøret 2012 er det utarbeidet et yrkesteorikurs som kan brukes til eksamensforberedelse til yrkesteorieksamen for Yrkessjåførfaget. Dette vil gjøre vegen til fagbrev enklere for mange sjåfører.

 

Før en sjåfør kan melde seg opp til fagprøve i yrkessjåførfaget, må sjåføren ha bestått en egen skriftlig eksamen i følge opplæringsloven. Man må selv melde seg opp til eksamen i yrkesteori som privatist.

Kort om yrkesteorikurset

Kurset er utarbeidet av Opplæringskontoret for service og samferdsel i Oslo og Akershus (OSS) for NHO Transport. OSS har lang erfaring med å legge til rette for eksamensforberedende kurs for praksiskandidater, og har utviklet dette e-læringskurset som skal kunne gi grunnlag for å ta eksamen i yrkessjåførfaget YRK3102. Kurset har fire deler og bygger på samme tekniske plattform som kompetansemodulene, og "metodikken" vil derfor være kjent for de som har gjennomført en eller flere kompetansemoduler.

Gjennomføring av kurset

Yrkesteorikurset kan gjennomføres som individuell og selvstendig e-læring basert på opplæringsprogrammet, eller i organiserte grupper.

NHO Transport  oppfordrer fagforeninger og medlemsbedrifter til å ta kontakt med en av opplæringskontorene for transportfag for å lage opplegg for grupper av sjåførene. Kontaktdata for opplæringskontorene finnes på www. sotin.no

Klikk her for mer detaljert informasjon om yrkesteorikurset: innhold, priser og praktisk gjennomføring.

Nyttige lenker:

Opplæringskontorene

Oppmelding til eksamen

Bestilling av enkeltkurs

Bestilling av kurs for grupper (min 8 deltagere)

NHO Transport

Org.nr. 970 168 168

Telefon, e-post
Tlf: 23 08 86 00

E-post: post@transport.no
Postadresse
Postboks 5477
Majorstuen
0305 Oslo
Besøksadresse
Næringslivets hus
Middelthunsgate 27
0368 Oslo
Redaktør: Marit Grøttheim, e-post: marit.grottheim@transport.no