Søk

Du er her:

 

Kollektivbransjens innspill til 
NTP 2018–2029:

 

 

 

 

 

Lavutslippssone utsettes

Tips en venn om denne artikkelen

Publisert: 02.01.2018
Byrådet i Oslo har bestemt seg for å utsette innføringen av lavutslippssone i Oslo. Denne skulle vært innført tidlig i 2018, men er nå utsatt til neste vinter. Innføring av en slik sone ville betyr at både lastebiler og busser med Euro 5-motor eller lavere klassifisering måtte betale 50.000 kroner ekstra i året eller 600 kroner per dag.

Byråd for miljø og samferdsel i Oslo, Lan Marie Nguyen Berg, sier til NRK Østlandssendingen at beslutningen er tatt etter innspill fra transportnæringen. Samtidig medgir byråden at det planlagte systemet for kontroll og håndheving var mangelfullt. 

- Vi er svært glade for at Byrådet har lyttet til bransjen i denne saken. Det har i denne forbindelse vært et svært godt samarbeid mellom NHO Oslo og Akershus, NHO Logistikk og Transport, Lastebileier-Forbundet og NHO Transport, sier administrerende direktør i NHO Transport, Jon H. Stordrange.

Han understreker samtidig at medlemsbedriftene må være innstilt på at lavutslippssone kan komme på tampen av 2018 eller i begynnelsen av 2019. Det er heller ikke utenkelig at andre, større byer vil følge etter.

- Vi vil fortsatt følge Byrådets arbeid på dette feltet nøye. Vår oppfatning er at buss i rute bør unntas lavutslippssonegebyr, og for andre tunge kjøretøy bør det gis en overgangsperiode på fem år for kjøretøy med Euro 5-motor, avslutter Stordrange.

NHO Transport

Org.nr. 970 168 168

Telefon, e-post
Tlf: 23 08 86 00

E-post: post@transport.no
Postadresse
Postboks 5477
Majorstuen
0305 Oslo
Besøksadresse
Næringslivets hus
Middelthunsgate 27
0368 Oslo
Redaktør: Marit Grøttheim, e-post: marit.grottheim@transport.no