Søk

Du er her:

Kollektivbransjens innspill til 
NTP 2018–2029:

 

 

 

 

 

Møte med samferdselsministeren om sikkerhet

Tips en venn om denne artikkelen

Publisert: 24.04.2017
Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen hadde invitert transportbransjen til et møte om sikkerhet mandag 24. april. Bakgrunnen var de siste måneders terrorangrep i europeiske byer, hvor tunge kjøretøy har vært benyttet.

Angrepet i Stockholm like før påske er det siste angrepet utført med godskjøretøy, og spørsmålet var hva som kan gjøres for å redusere risikoen for lignende angrep i Norge. Det var en bred deltakelse på møtet med representanter for Politiet, Justisdepartementet, Vegdirektoratet og de største importørene av tunge kjøretøy. I tillegg var arbeidstakerorganisasjonene representert pluss Norges Lastebileier-Forbund, NHO Logistikk og Transport samt NHO Transport.

– Diskusjonene viste at det ikke er noen enkle og raske løsninger på terrorutfordringene. Man bør ikke skape unødig frykt eller lage barrierer som gjør arbeidsdagen vanskeligere for sjåførene og tar mye av hennes eller hans tid. Det er imidlertid viktig å tenke sikkerhet i det daglige og etablere riktige holdninger både blant sjåfører og ledere, sier administrerende direktør i NHO Transport, Jon H. Stordrange.

Det ble fra NHO Transports side trukket frem at arbeidstaker- og arbeidsgiversiden hadde gått nøye gjennom hvordan man kunne øke sikkerheten i buss for passasjerer og sjåfører etter den tragiske hendelsen på Valdresekspressen i november 2013. Det var da enighet om at alarmknapp med tilknytning til driftssentraler er et enkelt og effektivt virkemiddel.

 – Det var interesse for denne løsningen, som kan være spesielt effektiv hvis driftssentralen har anledning til å stoppe kjøretøyet når alarmen går. I tillegg kunne importørene love at ny teknologi også ville gjøre det vanskeligere for uvedkommende å ta kontroll over ulike kjøretøy, sier Stordrange.

De ulike partene vil fortsette dialogen om sikkerhet og terrorfare. Man vil blant annet diskutere om bransjen kan bli enige om noen felles rutiner for å redusere faren for at tunge kjøretøy blir misbrukt som terrormiddel.

 

 

NHO Transport

Org.nr. 970 168 168

Telefon, e-post
Tlf: 23 08 86 00

E-post: post@transport.no
Postadresse
Postboks 5477
Majorstuen
0305 Oslo
Besøksadresse
Næringslivets hus
Middelthunsgate 27
0368 Oslo
Redaktør: Marit Grøttheim, e-post: marit.grottheim@transport.no