Søk

Du er her:

Kollektivbransjens innspill til 
NTP 2018–2029:

 

 

 

 

 

Rekruttering

 • Rekruttering med ringvirkninger

  Ringer i Vannet er på offensiven i vest – i Sogn og Fjordane viser de vilje og evne til å tenke nytt i forhold til rekruttering, og det gir resultater.

 • 18 år og bussjåførlærling

  Helene Ramstad fra Meldalen i Sør-Trøndelag bryter grenser. Hun er 18 år, og har nylig begynt som lærling i Nettbuss Trøndelag for å bli bussjåfør. Hun er en av de 7–8 første elvene som har valgt å følge prøveordningen for «Lærlinger under 21 år persontransport», og kan dermed bli en av landets yngste bussjåfører.

 • Landets yngste bussjåfør

  Rune Gustavsen (18) fra Våler videregående skole avla i går førerprøven for buss som landets yngste. Rune er lærling hos Unibuss på Lillestrøm, og gleder seg nå til å jobbe som bussjåfør.

 • Flere bussjåførlærlinger

  Som en prøveordning er det nå mulig å bli bussjåførlærling etter Vg2 Transport og logistikk, og elevene skal snart velge lærebedrift. NHO Transport har derfor laget en egen brosjyre, som sammen med busslappen.no gir informasjon om bussjåføryrket. Vi har også invitert passasjerene til å dele sin beste busshistorie på busslappen.no.

 • Klart for rekruttering av busslærlinger

  Det 3-årige prøveprosjektet for utdanning av bussjåfører fra fylte 18 år er i gang, og en handlingsplan for busslærlinger er på plass. NHO Transport oppfordrer medlemsbedriftene til å benytte denne etterlengtede muligheten til å rekruttere unge bussjåfører for opplæring i bedriften.

 • Nytt opplæringstilbud for å bli bussjåfør

  Til høsten igangsettes et nytt opplæringstilbud for bussjåfører i videregående skole. NHO Transport har sammen med arbeidstakerorganisasjonene arbeidet med tilpasninger og ekstra krav til opplæringen slik at opplæringen skal skje under trygge og gode vilkår hvor trafikksikkerhet har høyeste prioritet.

 • Prøveprosjekt for rekruttering av bussjåfører fra fylte 18 år

  Det skal settes i gang et prøveprosjekt for rekruttering av bussjåfører etter samme som modell som man utdanner yrkessjåfører for godssektoren. Det innebærer at man kan starte å utdanne bussjåfører fra fylte 18 år.

 • Vellykket rekrutteringskonferanse

  NHO Transport arrangerte nylig en vellykket konferanse om rekruttering til bussføreryrket. Johnas Førisdahl fra Boreal AS innledet konferansen med et engasjert innlegg om hvorfor han valgte å bli bussjåfør.

 • Rekrutteringskonferanse 20. oktober

  NHO Transport inviterer til rekrutteringskonferanse i Næringslivets hus i Oslo den 20. oktober 2011. Hovedtema for konferansen er hvordan bussbransjen kan rekruttere ungdom til bussføreryrket.

 • Nasjonal kampanje for busslappen.no

  I romjula starter den nasjonale mediekampanjen for busslappen.no. Kampanjen starter 29. desember, og vil vare i 3 uker. Det vil være bannere på nettsidene til Dagbladet, Finn.no og MSN. I tillegg vil det gå radiospotter på P4 og Radio Norge.

1 | 2
Viser fra 1 til 10 av totalt 13 artikler

NHO Transport

Org.nr. 970 168 168

Telefon, e-post
Tlf: 23 08 86 00

E-post: post@transport.no
Postadresse
Postboks 5477
Majorstuen
0305 Oslo
Besøksadresse
Næringslivets hus
Middelthunsgate 27
0368 Oslo
Redaktør: Marit Grøttheim, e-post: marit.grottheim@transport.no