Søk

Du er her:

Kollektivbransjens innspill til 
NTP 2018–2029:

 

 

 

 

 

Rekruttering med ringvirkninger

Tips en venn om denne artikkelen

Publisert: 02.09.2016
Ringer i Vannet er på offensiven i vest – i Sogn og Fjordane viser de vilje og evne til å tenke nytt i forhold til rekruttering, og det gir resultater.

Nettbuss Sogndal kan skryte av fire arbeidssøkere som har fått jobb og flere er på vei. Per Steinar Sviggum fra Nettbuss har bare godord å si om de fire som har kommet inn i bedriften via arbeid og inkluderingsbedriften Sogneprodukt, som samarbeider tett med NAV i Leikanger med å finne fremtidige arbeidstakere som ønsker å jobbe hos busselskapet.

Sogneprodukt gjør en kartlegging før de står for en rekruttering for Nettbuss og er en god referanse- og samtalepartner frem mot ansettelse.

 

Trygg rekrutering fra arbeid og inkluderingsbedriftene i NHO

Med Ringer i Vannet jobbes det ofte litt langsiktig for å få den rette kandidaten til en jobb. Med NAV som oppdragsgiver har Sogneprodukt og Sogndal videregående skole etablert et samarbeidsprosjekt som gjør at personer som står utenfor arbeidslivet får muligheten til å utdanne seg som yrkessjåfører, en utdannelse som det er stor etterspørsel etter, men som er kostbar. Derfor er det viktig å finne den rette, og det gjør Sogneprodukt. De har en grundig kartlegging for å finne kandidater som har ønske om å bli yrkessjåfør, presenterer kandidaten for en transportbedrift som har behov for sjåfører og får en forhåndsbekreftelse på at de vil bli tatt inn for en praksisperiode lønnet av NAV etter utdanning, før en eventuell fast ansettelse. Så loses kandidaten inn i utdanning via NAV.

Bedriften får en fast kontaktperson i attføringsbedriften, og det er tett dialog under hele rekrutteringsløpet. Dette gir en trygg prosess med liten risiko.

 

Hva er Ringer i Vannet

Ringer i Vannet hjelper NHOs medlemsbedrifter med rekruttering av arbeidskraft ved hjelp av lokale arbeids- og inkluderingsbedrifter. De kartlegger bedriftenes behov og finner riktig person til jobben. Folk som har falt utenfor arbeidslivet får dermed en viktig mulighet til å komme seg i lønnet arbeid. Slik blir du Ringer i Vannet-bedrift

NHO Transport

Org.nr. 970 168 168

Telefon, e-post
Tlf: 23 08 86 00

E-post: post@transport.no
Postadresse
Postboks 5477
Majorstuen
0305 Oslo
Besøksadresse
Næringslivets hus
Middelthunsgate 27
0368 Oslo
Redaktør: Marit Grøttheim, e-post: marit.grottheim@transport.no