Søk

Du er her:

  • Forsiden
  • > Oppstart med 50 biogassbusser i Vestfold

Kollektivbransjens innspill til 
NTP 2018–2029:

 

 

 

 

 

De nye biogassbussene er levert av Scania, og skal gi opp mot 90 prosent redusert klimapåvirkning sammenlignet med ordinære dieselbusser. Foto: Unibuss
De nye biogassbussene er levert av Scania, og skal gi opp mot 90 prosent redusert klimapåvirkning sammenlignet med ordinære dieselbusser. Foto: Unibuss

Oppstart med 50 biogassbusser i Vestfold

Tips en venn om denne artikkelen

Publisert: 08.06.2016
Nye miljøvennlige busser settes inn ved oppstart av ny anbudsperiode i Vestfold 1. juli, driftet av Unibuss som også kjører i dag.

Minimum 70 prosent av de årlige rutekilometerne vil bli kjørt med biogass som drivstoff. Biogass er en klimanøytral gass produsert ved nedbrytning av organisk materiale som for eksempel matavfall fra husholdninger og husdyrgjødsel fra gårder.

 

Kortreist drivstoff

Biogassen som skal brukes som drivstoff på 50 av de nye bussene, blir produsert lokalt i Vestfold, og skal fraktes i rørgate fra gassanlegget og ned til Unibuss sitt bussanlegg i Tønsberg der de nye gassbussene vil bli tanket. Det var et krav i anbudsutlysningen at det skulle anvendes lokalt produsert biogass.

Kontrakten omfatter busskjøring på lokale ruter og skoleruter i kommunene Tjøme, Nøtterøy, Tønsberg, Stokke, Andebu, Re, Hof, Holmestrand og Horten, i tillegg til stamlinje 02 fra Holmestrand til Tjøme og Sandøsund.

 

Nye miljøvennlige busser

Det settes inn nye busser på alle ruter, som alle tilfredsstiller den strengeste utslippsnormen Euro 6. Det innebærer at bussen har mye lavere utslipp av NOx-gasser og svevestøv enn dagens busser i Vestfold.

De nye biogassbussene som er levert av Scania, skal etter beregningen gi en redusert klimapåvirkning på opp mot 90 prosent sammenlignet med en ordinær dieselbuss.

– Vi har allerede biogass og biodiesel i drift andre steder, og har meget gode erfaringer med det, sier Øystein Svendsen, administrerende direktør i Unibuss.

NHO Transport

Org.nr. 970 168 168

Telefon, e-post
Tlf: 23 08 86 00

E-post: post@transport.no
Postadresse
Postboks 5477
Majorstuen
0305 Oslo
Besøksadresse
Næringslivets hus
Middelthunsgate 27
0368 Oslo
Redaktør: Marit Grøttheim, e-post: marit.grottheim@transport.no