Søk

Du er her:

Kollektivbransjens innspill til 
NTP 2018–2029:

 

 

 

 

 

Foto: Kyrre Wedvik
Foto: Kyrre Wedvik

Kun fire av ti passasjerer i buss bruker bilbelte

Tips en venn om denne artikkelen

Publisert: 15.12.2011
En undersøkelse gjennomført av Statens vegvesen viser at kun 42 prosent av passasjerene i ekspress- og turbusser bruker bilbelte. Selv om dette er påbudt og redder liv hvis ulykken skulle være ute. Statens vegvesen og NHO Transport kjører nå en felles kampanje for å øke bruken av bilbelter i buss.

Mens nesten alle bruker bilbelte i personbiler, har man tydeligvis andre vaner når man tar ekspress- eller turbuss. Dette til tross for at sjåførene har blitt langt flinkere til å opplyse om bilbeltepåbudet. Manglende bruk av bilbelte kan også gi bøter på 1.500 kroner, noe som passasjerene selv eventuelt må betale.

Felles kampanje

For å øke beltebruken i buss, starter Statens vegvesen og NHO Transport 15. desember en felles kampanje. 12 store busselskaper deltar i kampanjen, som vil vare et stykke ut i januar 2012. Det vil bli delt ut over 100.000 kort om beltebruk til busspassasjerene, og budskapet vil bli ytterligere understreket ved bruk av plakater i bussene.

- Bilbelte er det enkleste og beste sikkerhetsutstyret man har i en buss. Det er ingen tvil om at beltet kan hindre alvorlige skader eller at noen blir drept i en bussulykke, sier avdelingsdirektør Jan Molnes i Statens vegvesen.

Hvis uhellet skulle være ute...

NHO Transport er på sin side glad for at så mange medlemsbedrifter deltar i kampanjen. - Heldigvis er det svært få som blir hardt skadet eller drept i bussulykker, og statistikken viser at buss er et svært trafikksikkert fremkomstmiddel. Skulle det likevel inntreffe en ulykke, vil skadeomfanget reduseres sterkt hvis passasjerene benytter bilbelte, sier administrerende direktør i NHO Transport, Jon H. Stordrange.

Fagansvarlig

Jon H. Stordrange

Administrerende direktør
T: 23 08 86 06M: 415 06 770

NHO Transport

Org.nr. 970 168 168

Telefon, e-post
Tlf: 23 08 86 00

E-post: post@transport.no
Postadresse
Postboks 5477
Majorstuen
0305 Oslo
Besøksadresse
Næringslivets hus
Middelthunsgate 27
0368 Oslo
Redaktør: Marit Grøttheim, e-post: marit.grottheim@transport.no