Søk

Du er her:

Kollektivbransjens innspill til 
NTP 2018–2029:

 

 

 

 

 

Sett sikkerheten i førersetet

Tips en venn om denne artikkelen

Publisert: 29.01.2015
Statens Havarikommisjon for transport konkluderer i en rapport at både sjåfør og passasjer i en klasse 2-buss kunne ha reddet livet hvis de hadde brukt setebelte. Yrkestrafikkforbundet, Norsk Transportarbeiderforbund og NHO Transport starter nå en felles kampanje for å få flere sjåfører til å bruke setebelte. Både av hensyn til egen sikkerhet og for å sende riktige og viktige signaler til passasjerene.

Statens Havarikommisjon for Transport har nylig publisert en rapport om bussulykken ved Rommen i Oslo 15. desember 2013, hvor sjåføren og en passasjer ble drept. Det er ikke funnet noen feil med bussen eller noe klanderverdig ved sjåføren.

 

Setebelter kan redde liv

– Men, havarikommisjonen understreker veldig sterkt at med bruk av setebelte kunne både sjåfør og passasjer kommet unna ulykken med livet i behold. Sjåførene bør dermed ikke bare bruke setebelte selv, men også aktivt opplyse passasjerene om viktigheten av å bruke setebelte. Under 50 prosent av passasjerene i klasse 2- og 3-busser benytter setebelte, ifølge målinger utført av Vegdirektoratet, og det er alt for lavt. Det er ingen grunn til at man ikke skal bruke setebelte i buss på lik linje med personbil, sier administrerende direktør i NHO Transport, Jon H. Stordrange. – Det er faktisk påbudt, og passasjerene kan få bot på 1.500 kroner hvis ikke setebelte benyttes i busser hvor det er tilgjengelig.

Les mer om kampanjen

 

Bruk plakaten i din bedrift

Selskapenes ledelse og tillitsvalgte anmodes om å printe ut plakat og henge den opp på pauserom og andre steder hvor sjåførene ferdes.

Last ned plakaten 

NHO Transport

Org.nr. 970 168 168

Telefon, e-post
Tlf: 23 08 86 00

E-post: post@transport.no
Postadresse
Postboks 5477
Majorstuen
0305 Oslo
Besøksadresse
Næringslivets hus
Middelthunsgate 27
0368 Oslo
Redaktør: Marit Grøttheim, e-post: marit.grottheim@transport.no