Søk

Du er her:

Kollektivbransjens innspill til 
NTP 2018–2029:

 

 

 

 

 

Tariffoppgjøret 2014

Tips en venn om denne artikkelen

Publisert: 10.04.2014
På denne siden har vi samlet informasjon om tariffoppgjøret 2014. Siden vil bli fortløpende oppdatert med nyheter om utviklingen i oppgjøret.

Årets oppgjør er et hovedoppgjør som forhandles forbundsvis. NHO Transport møter Norsk Transportarbeiderforbund/LO og Yrkestrafikkforbundet/YS 2. april for å utveksle krav. Partene møtes igjen 10. april. for å forhandle Bussbransjeavtalen. Transportoverenskomsten og Miljøoverenskomsten vil bli forhandlet på et senere tidspunkt.

 

Noen nyttige verktøy:

Tariffoppgjøret og bedriften - Et hjelpemiddel for konfliktberedskap i bedriftene.

Gangen i et tariffoppgjør - En innføring i fasene i oppgjøret og hvilke tidsfrister som gjelder.

Aktuelle skjemaer - Aktuelle skjemaer ved en eventuell konflikt, bl.a. i forbindelse med permittering.

Tariffavtaler - En søkbar oversikt over tariffavtaler og overenskomster.

Tariff 2014

 • Meklingsresultatet for Miljøoverenskomsten vedtatt

  Meklingen for Miljøoverenskomsten ble avsluttet 25. juni. Norsk Transportarbeiderforbund og Yrkestrafikkforbundet har i dag meddelt Riksmekleren at meklingsresultatet er vedtatt.

 • Enighet på miljøsiden

  Det ble oppnådd enighet om ny Miljøoverenskomst etter syv timer med mekling på overtid. Partene godtok da en skisse fra mekleren, og det blir dermed ingen konflikt innenfor miljøområdet.

 • Meklingsresultatet for Transportoverenskomsten vedtatt

  Meklingen vedrørende ny Transportoverenskomst ble avsluttet 3. juni etter 13 timers mekling på overtid. Nå har arbeidstakerorganisasjonenes medlemmer vedtatt resultatet i uravstemning.

 • Mekling Miljøoverenskomsten

  Mekling på Miljøoverenskomsten startet i dag klokken 10.00. Fristen for enighet er satt til 24.00, og en eventuell konflikt vil bli iverksatt fra klokken 06.00 onsdag morgen.

 • Start på Godsmeklingen. Riksmekler Anne Cathrine Frøstrup med forhandlerne fra NHO Transport og Norsk Lastebileier-Forbund. Foto Tore Bendiksen

  Enighet nådd i godsmeklingen

  Partene i Transportoverenskomsten kom til enighet i formiddag etter å ha meklet i 12 timer på overtid. Det blir dermed ingen streik på godssiden.

 • Brudd på miljøsiden

  Norsk Transportarbeiderforbund og Yrkestrafikkforbundet brøt forhandlingene med NHO Transport om revisjon av Miljøoverenskomsten sent i går kveld. Partene hadde da forhandlet i to dager, og oppgjøret går nå videre til mekling.

 • "Ja" i uravstmning til meklingsresultatet for Bussbransjeavtalen

  Resultatet fra meklingen knyttet til Bussbransjeavtalen har vært til uravstemning blant de organiserte på arbeidstakersiden, og resultatet ble klart i dag. Dette viste at 73,13 prosent stemte ja, og meklingsresultatet er dermed godkjent.

 • Forhandlinger på miljøoverenskomsten er igang. Foto: Marit Grøttheim

  Forhandlinger på miljøoverenskomsten

  Forhandlingene på Miljøoverenskomsten startet klokken 12.00 i dag. Det er i utgangspunktet avsatt to dager til forhandlingene. Arbeidstakerne er representert ved Norsk Transportarbeiderforbund og Yrkestrafikkforbundet.

 • Varsel om plassoppsigelse for gods

  Norsk Transportarbeiderforbund og Yrkestrafikkforbundet har i dag, mandag 12. mai 2014, varslet plassoppsigelse for til sammen 1051 medlemmer som omfattes av Transportoverenskomsten. En eventuell streik vil tidligst kunne begynne ved midnatt 27. mai.

 • Brudd i godsforhandlingene

  Arbeidstakerorganisasjonene erklærte brudd i forhandlingene om ny Transportoverenskomst onsdag kveld. Partene hadde da forhandlet i to dager, og oppgjøret går nå til mekling.

1 | 2 | 3
Viser fra 1 til 10 av totalt 23 artikler

NHO Transport

Org.nr. 970 168 168

Telefon, e-post
Tlf: 23 08 86 00

E-post: post@transport.no
Postadresse
Postboks 5477
Majorstuen
0305 Oslo
Besøksadresse
Næringslivets hus
Middelthunsgate 27
0368 Oslo
Redaktør: Marit Grøttheim, e-post: marit.grottheim@transport.no