Søk

Du er her:

  • Forsiden
  • > Kan ikke benytte utenlandske turbiler

Kollektivbransjens innspill til 
NTP 2018–2029:

 

 

 

 

 

Kan ikke benytte utenlandske turbiler

Tips en venn om denne artikkelen

Publisert: 23.02.2015
Samferdselsdepartementet har nå sagt klart fra om at NSB ikke kan benytte utenlandske turbiler når tog må erstattes av buss. Skal utenlandske turbiler benyttes, må det søkes om dispensasjon i hvert enkelt tilfelle.

I forbindelse med et planlagt sporbrudd på Dovrebanen i juni i fjor leide NSB inn svenske turbiler for å transportere passasjerer på strekningen Oslo S – Lillehammer/Dombås. NHO Transport tok opp lovligheten ved en slik praksis i et brev til Samferdselsdepartementet i fjor sommer, og foreningen har nå fått svar på sin henvendelse.

Ifølge Samferdselsdepartementets svar er "buss for tog" å anse som "buss i rute", og denne kjøringen kan i henhold til Yrkestransportforskriften utføres i inntil to måneder av underleverandør med turvognløyve. Slik transport kan imidlertid ikke utføres av utenlandske transportører fordi kabotasje i rutetransport kun kan benyttes på innenlandsstrekninger som er en del av en internasjonal rute.

–Vi er svært glade for at Samferdselsdepartementet er så klare i denne saken. Hadde man åpnet for at utenlandske transportører kunne ta slike oppdrag, ville dette få svært store konsekvenser for norsk turbilsektor, sier administrerende direktør i NHO Transport, Jon H. Stordrange.

 

Les brevet fra Samferdsselsdepartementet her

NHO Transport

Org.nr. 970 168 168

Telefon, e-post
Tlf: 23 08 86 00

E-post: post@transport.no
Postadresse
Postboks 5477
Majorstuen
0305 Oslo
Besøksadresse
Næringslivets hus
Middelthunsgate 27
0368 Oslo
Redaktør: Marit Grøttheim, e-post: marit.grottheim@transport.no